Over ons

De LVB Media Experience is ontwikkeld door inhouds- en ervaringsdeskundigen van diverse praktijkpartners, studenten, en het lectoraat Jeugd & Media van hogeschool Windesheim.

Het Lectoraat Jeugd & Media wil via praktijkgericht onderzoek bijdragen aan een inclusieve digitale samenleving. Het lectoraat focust daarbij op de behoeftes aan ondersteuning van vooral (maar niet uitsluitend) jeugdigen of gezinnen in kwetsbare situaties.

LVB Media Experience app

Onze missie

Onze missie is om digitaal een inclusieve samenleving te creëren waarin alle jeugdigen en hun ouders – ook kwetsbare/ in kwetsbare situaties – toegang hebben tot media en daar gezond, veilig en kansrijk gebruik van kunnen maken.

Wat de huidige generatie online meemaakt, is net zo’n vanzelfsprekend onderdeel van hun ontwikkeling als wat jeugdigen offline in de fysieke omgeving meemaken. Het verbonden raken van de online en offlinewereld gaat gepaard met een toename van vragen op het gebied van mediaopvoeding en mediawijsheid bij ouders en beroepsopvoeders.

Wij spelen in op het tekort aan kennis en vaardigheden op het gebied van mediaopvoeding en mediawijsheid (ook wel: digitale geletterdheid).

De LVB Media Experience is mede mogelijk gemaakt dankzij het SIDN fonds

Doe de LVB Media Experience

Skip to content